Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: az Arsenal létszámfeletti támadójával erősítene a Marseille! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Marseille együttese szeretné leigazolni az Arsenal támadóját, Eddie Nketiah-t.

(Photo by Daniel Chesterton/Offside/Offside via Getty Images)

Fabrizio Romano legfrissebb beszámolója alapján a Marseillet irányító Roberto De Zerbi nem elégedett meg Mason Greenwood megszerzésével, és egy újabb támadót szeretne a csapathoz csábítani a Premier Leagueből. A hírek szerint az olasz tréner legfőbb kiszemeltje erre a célra az Arsenal játékosa, Eddie Nketiah. A két fél nemrég kezdte meg a tárgyalásokat, így konkrét ajánlatról még nem lehet beszélni, de az tény, hogy az Arsenal is szeretne túladni a támadón, hogy a bevételt újabb igazolásokra tudják fordítani. Nketiah távozása nem lenne meglepő, hiszen csak kiegészítő szerepet kapott az előző szezonban Mikel Artetától. A támadó ugyan 37 mérkőzésen pályára léphetett a 2023/24-es kiírásban, de összesen csak 1393 játékpercet kapott a bizonyításra, igaz ennyi idő alatt is összehozott 6 gólt és 3 gólpasszt. Összességében tehát nem lenne meglepő, ha Nketiah a több játékidő reményében csatlakozna az OM-hez.

Eddie Nketiah 2019 januárjában került fel az Arsenal felnőttei közé. A klub mezét összesen 168 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt pedig 38 gólt és 7 gólpasszt hozott össze. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 30 millió euróra teszi a transfermarkt.