Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi figyelmeztette a fiatal játékost, nem képzelheti magát sztárnak

A magyar válogatott szövetségi kapitánya egy német portálnak beszélt a Bundesliga-csapat új magyar játékosáról…

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a német Sport Buzzer oldalnak osztotta meg gondolatait arról, hogy Lisztes Krisztián a közelmúltban a Ferencvárostól az Eintracht Frankfurthoz igazolt:

“Óriási potenciál rejlik benne, sokak szerint ő a magyar válogatott felemelkedő csillaga. Mi úgy látjuk, jó döntést hozott, mikor Frankfurtba igazolt. Játszottam én is a frankfurti gárdában, ismerem a környezetet, tudom, hogy a klub korábban nagyszerű fejlődési lehetőséget kínált a fiatal tehetségeknek.”

Ezt követően azonban a szövetségi kapitány figyelmeztette is a fiatal magyar tehetséget, hogy sokat kell majd dolgoznia Németországban.

“Teljesítenie kell, ha meg akarja állni a helyét. Ki kell tisztítani a fejét és gyorsan megérteni, mi az igazán fontos számára. Minél hamarabb, annál jobb. Ha azt gondolja, ő a sztár, akkor nagyon hamar a tartalékok között találja magát” – vélekedett az olasz szakember.

A 19 éves támadó középpályás 46 mérkőzésen 15 gólt szerzett a Ferencvárosban, és rendszeres szereplője volt a különböző korosztályos válogatottaknak. A felnőtt nemzeti együttesben azonban még nem debütált, az Európa-bajnokságon a keret tartalékai közé került.