Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbított védőjével a Bournemouth! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Ilya Zabarnyival.

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

A Bournemouth gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy sikerült megállapodniuk Ilya Zabarnyival a közös folytatást illetően. Az ukrán védő 2023 januárjában igazolt az angol együtteshez, ahol az első 6 hónapja egy súlyos bokasérülés miatt nem sikerült túl jól, de a 2023/2024-es kiírásban kulcsjátékosa volt Andoni Iraola csapatának, amit jól mutat, hogy 42 meccsen 3726 percet tölthetett a pályán, a bajnokságban pedig egyetlen mérkőzést kellett kihagynia eltiltás miatt. A 21 éves védőnek tehát nagy szerepe volt abban, hogy a Bournemouth klubrekordot jelentő 48 ponttal zárta a PL előző kiírását, a teljesítményét pedig végül egy új szerződéssel honorálta a vezetőség, ami 2029 nyaráig köti őt a csapathoz.

Ilya Zabarnyi a Bournemouth színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 47 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt jegyzett. Piaci értékét 32 millió euróra teszi a transfermarkt.