Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Profi szerződést kötött az AC Milan korszakos tehetsége – HIVATALOS

Fontos mérföldkőhöz érkezett az AC Milan nagy tehetségének karrierje, ugyanis a fiatal játékos a minap profi szerződést írt alá a Rossonerivel…

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images)

Az AC Milan együttese 2027-ig érvényes profi szerződést kötött a klub utánpótlásában pallérozódó csatártehetséggel, Francesco Camardával.

A 16 éves támadó tavaly novemberben a Fiorentina elleni bajnokin már a felnőttek közt is bemutatkozott, így 15 évesen és 260 naposan a Serie A történetének valaha volt legfiatalabb pályára lépő játékosa lett.

Az ifjú gólgyáros hatalmas tehetség hírében áll, már a serdülők közt is számolatlanul lőtte a gólokat. A milánóiaknál töltött első három év alatt 87 meccsen 483 találatot szerzett. Camarda a Milan Primavera-csapatában az elmúlt szezonban 30 meccsen hét gólt szerzett, és az UEFA Ifjúsági Ligában is eredményes volt háromszor. Az ősztől az olasz harmadosztályban (Serie C) szereplő Milan Futuro tartalékcsapatban szerepelhet a milánóiak legnagyobb tehetségei társaságában.

Camarda idén korosztályos Európa-bajnok lett az U17-es válogatottal, miközben öt meccsen szerzett négy góljával a torna legértékesebb játékosa lett, jelenleg pedig éppen az U19-es kontinensviadalon teszi le a névjegyét.