Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A második hazai meccsét már saját stadionjában játszaná az NB I újonca

A Nyíregyháza-Spartacus az idénybeli első bajnokiját semleges pályán játssza, mivel még nem készült el a csapat új stadionja…

(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

A Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa, Révész Bálint egy tájékoztatót tett közzé a klub hivatalos honlapján, melyben arról számolt be, hogy reméli, a csapat a második hazai meccsén már az új stadionban fogadhatja ellenfelét.

“Első hazai mérkőzésünket ismét, de reményeink szerint utoljára idegen pályán, a mezőkövesdi Városi Stadionban fogjuk megvívni a korábbi NB II-es ellenfelünk, a győri ETO FC ellen 2024. július 26-án este, mivel várva várt stadionunk nem készült el a bajnoki kezdésre. Az elmúlt időszakban azonban sem mi, sem a stadion építésében és a hatósági folyamatokban részt vevők nem tétlenkedtek. A stadion használatbavételi engedélye 2024. július 2-án lett kiadva, és július 9-én jogerőre is emelkedett. A jogerőre emelkedést követően a tulajdonosi jogokat birtokló szerv és a kivitelező megállapodást írt alá a Nyíregyháza Spartacus FC javára, hogy augusztusban a hazai NB I-es meccseit megrendezhesse a stadionban. Ezután az üzemeltető és egyben a létesítményt használó sportszervezet, azaz a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. megkérte a 2004. évi I. törvény értelmében a sportlétesítmény minősítését. A minősítő bizottság 2024. július 18-án tartott általános bejárást a különböző szakigazgatási szervekkel, és megkezdődött a Nyíregyházi Városi Stadion létesítményének minősítése. A minősítési folyamat reményeink szerint 2024. július 31-én befejeződik. Amennyiben a minősítés pozitív eredménnyel zárul, megrendezhető lesz az NB I harmadik és ötödik fordulójára kisorsolt mérkőzésünk hazai pályán” – fogalmazott a vasárnap megjelent közleményben a tulajdonos.

Révész hozzáteszi, reméli, hogy minden a terv szerint alakul, és a Puskás Akadémiát már telt ház előtt (ami 8150 főt jelenthet) fogadhatják az új stadionban, augusztusban.

A Szpari július 26-án, 20.15 órától játszik a Győrrel Mezőkövesden, a 2. fordulóban, augusztus 3-án az MTK-hoz látogat Budapestre, utána következik a Puskás Akadémia elleni találkozó, aztán Paksra utazik, aztán a Fehérvárt láthatja vendégül.