Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-sorsolás: megkapták lehetséges következő ellenfeleiket a magyar csapatok

Az UEFA a hétfő délutáni órákban megtartotta az Európa-konferencialiga következő selejtezőkörének sorsolást, melyben magyar csapatok is érintettek voltak…

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körös sorsolásán eldőlt, hogy a magyar és magyar érdekeltségű csapatok mely együttesekkel találkozhatnak, ha továbbjutnak a második körből.

A Puskás Akadémia amennyiben sikerrel veszi az ukrán Dnyipro-1 elleni párharcot (az ellenfelet valószínűleg csődeljárás miatt kizárják), a következő körben a moldovai Zimbru Chisinau és az örmény Ararat párharcának győztese lehet az ellenfél.

A Paks ha továbbjut a ciprusi AEK Larnaca ellen, akkor a következő körben a szerb Radnicski vagy a montenegrói Mornar lesz az ellenfele.

A Fehérvár amennyiben abszolválja az azeri Sumqayit elleni párharcot, akkor a ciprusi Omoniával vagy a grúz Torpedo Kutaiszivel találkozhat a harmadik fordulóban.

A határontúli csapatok közül a délvidéki Eszék és a felvidéki FC DAC 1904 továbbjutása esetén egymás ellen csapna össze a harmadik körben.

Európa-konferencialiga-selejtező, a 3. forduló párosításai

Zimbru Chisinau (moldovai)/Ararat (örmény)–Dnipro-1 (ukrán)/Puskás Akadémia FC
Paksi FC/AEK Larnaca (ciprusi)–FK Radnicski (szerb)/FK Mornar (montenegrói)
Omonia (ciprusi)/Torpedo Kutaiszi (grúz)–Sumqayit (azeri)/Fehérvár FC
NK Osijek (horvát)/Levedia Tallinn (észt)–PFC Zira (azeri)/Dunaszerdahely (szlovákiai)

Az Ekl 36 csapatos főtábláján – a Bajnokok Ligájához és az Európa-ligához hasonlóan – ligarendszerben játszanak majd a csapatok.

A 36-os főtáblára alanyi jogon egy klub sem kerülhetett fel (a legjobb pozícióban a playoffkörben levő Chelsea, a Real Betis, a Fiorentina, a Heidenheim és a Lens van); 24-en érkeznek a Kl-selejtezőből (19 a ligaágról, 5 a bajnoki ágról), hozzájuk csatlakozik az Európa-liga playoffjának 12 vesztese.

A döntő 2025. május 28-én a lengyelországi Wroclawban lesz.