Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harmadszor veheti át a rutinos szakember a mexikói válogatottat – sajtóhír

A Copa América csoportkörében kieső Mexikó menesztette szövetségi kapitányát a torna után…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A TNT Sports Mexico értesülései szerint eldőlt, hogy Jaime Lozano távozása után Javier Aguirre veszi át a 2026-os világbajnokságig a mexikói válogatott irányítását. A tapasztalt szakember stábjához a Barcelona B csapatát elhagyó Rafael Márquez is csatlakozik, aki a tervek szerint a 2026-os vb után átvenné a szövetségi kapitányi posztot.

A hírek szerint a mexikói szövetség Lozanónak felajánlotta a folytatást egy rutinos szakember (például Aguirre) stábtagjaként, majd a 2026-os vb után folytathatta volna kapitányi megbízatását, ezt az ajánlatot azonban visszautasította.

A kinevezés előtt álló Aguirre korábban 2001 és 2002, valamint 2009 és 2010 között már vezette a nemzeti csapatot. A 65 éves szakember együttesen 59 mérkőzésen ült a válogatott kispadján. A tréner eddigi edzői pályafutása során többek közt Japán és Egyiptom szövetségi kapitánya is volt, valamint számtalan spanyol csapatot irányított, mint például az Atlético Madrid, az Osasuna, a Real Zaragoza, az Espanyol és az RCD Mallorca az utolsó két évben.

A mexikói válogatott ugyan tavaly megnyerte a CONCACAF Arany-kupát, a CONCACAF Nemzetek Ligájában csak harmadik lett, az idei Copa Américán pedig már a csoportból sem jutott tovább.

A mexikói szövetség a 2026-os világbajnokságon mindenképpen eredményes szereplést vár a válogatottól, hiszen az Egyesült Államok és Kanada mellett a torna társrendezői lesznek.