Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Ten Hag szerint játékosokat kell eladniuk ahhoz, hogy újakat igazoljanak

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapatának menedzsere, Erik ten Hag szerint klubja még szeretne új igazolásokat a nyáron, ehhez viszont bevételre van szükségük. 

 

 (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint a klubnak játékosokat kell eladnia, hogy a nyáron további igazolásokat tudjanak végrehajtani.

A United már eddig is jelentős lépéseket tett az átigazolási piacon: megszerezte a Lille-től Leny Yorót, és a holland csatárt, Joshua Zirkzee-t a Bolognától. A klub emellett több játékos eladásából bevételt is szerzett: Mason Greenwood nemrég távozott Marseille-be, míg Willy Kambwala, Donny van de Beek, Omari Forson és Alvaro Fernandez is végleg elhagyta az Old Traffordot. Raphael Varane-t és Anthony Martialt pedig szerződésük lejártával elengedték.

Ten Hag örül annak, hogy a United már az átigazolási időszak elején több jó játékost is tudott szerződtetni, de kijelentette, hogy ahhoz, hogy újabb érkezők legyenek, ahhoz játékosokat kell még eladniuk.

„Nyilvánvaló, hogy a klubnak el kell adnia játékosokat ahhoz, hogy pénzt szerezzen. De erős csapatot szeretnénk, a lehető legerősebbet. Úgy gondolom, hogy a labdarúgó-vezetés jelenleg jó úton halad. Szerintem az olyan kluboknak, mint a Manchester United, ezt kellene tenniük. Nagyon örülünk, hogy jó üzleteket kötöttünk: Yoro és Zirkzee is nálunk van, két nagy potenciállal rendelkező játékos a jövőre nézve. De amikor azt mondom, jövő, a jövő is ma kezdődik. A következő meccs mindig a legfontosabb, a következő szezon mindig a legfontosabb”.

Ten Hag azt is hangsúlyozta, hogy az új idény kihívásaiban való eligazodáshoz a minőségre és a mennyiségre is fókuszálni kell. A United az elmúlt szezonban számos sérüléssel küszködött, különösen a védelemben, és Yoro mellett nem zárják ki egy újabb védő érkezését sem. Tárgyalásokat folytattak a Bayern Münchennel Matthijs de Ligt szerződtetéséről, és annak ellenére, hogy két elutasított ajánlatot tettek az Evertonnak Jarrad Branthwaite-ért, a hírek szerint a liverpooli klub tájékoztatta a Unitedet, hogy nem fogják megakadályozni játékosuk távozását ezen a nyáron.

“Versenybe kell szállni a védőkért, mert minőségi játékosokra van szükségünk”

– tette hozzá Ten Hag.

„De mennyiségre is szükség van, mert a szezon még keményebb lesz, mint a tavalyi, így erre is fel kell készülnünk.”