Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: Sztankovics vereséggel debütált a Szpartak Moszkva kispadján

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) nyitófordulójában vezette először a Szpartak Moszkvát a Ferencvárostól távozó szerb tréner…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

Némi meglepetésre az orosz bajnokság legjobbjai közé vágyó Szpartak Moszkva egy rövidzárlatnak köszönhetően 2-0-s vereséget szenvedett az Orenburg ellen az újonnan rajtolt bajnoki idény első fordulójában. Az első játékrész még gól nélküli döntetlennel zárult a vendégek fölénye mellett, azonban a második etap derekánál a házigazda öt percen belül szerzett két góllal eldöntötte a három pont sorsát. Az Orenburg a 62. minutumban az argentin Matías Pérez találatával szerezte meg a vezetést, majd kisvártatva a török Emircan Gürlük ugyancsak eredményes tudott lenni. A Szpartak hiába igyekezett, nem volt válasza a hazaiak két góljára, így vereséggel indította a szezont.

Az elmúlt idény végén a Ferencvárost elhagyó Dejan Sztankovics tehát tétmérkőzésen vereséggel debütált új csapata kispadján.

A Premjer Liga nagyágyúi közül a Zenit Szentpétervár, a Dinamo Moszkva és a Lokomotiv Moszkva egyaránt győzelemmel kezdte az idényt.

Orenburg – Szpartak Moszkva 2-0 (0-0)
Gólszerzők: M. Pérez (62.), Gürlük (67.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore