Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: visszatér a Premier League “meccsrekordere”! – hivatalos

A visszavonulását 2020 nyárnak végén bejelentő Gareth Barry úgy döntött, újra aktivizálja magát, mégpedig a Hurstpierpoint FC játékosaként – A  visszatérése számos különlegességet rejt magába (…)

 

(…) Kezdjük azzal, hogy a Premier League történetének a legtöbb mérkőzésen (653) pályára lépő játékosa az angol 11. osztályban (!), a Gray Hooper Holt LLP Mid Sussex Football League-ben tér vissza, ám egy olyan csapatba, amely büszkén hirdeti hivatalos csatornáin, hogy bár falusi klubról lévén szó, 1886-ban (!) alapították.

A profi pályafutása során az Aszon Villa, az Everton, a Manchester City valamint a West Brom együttesinél szereplő, az angol válogatottba 53 alkalommal pályára lépő Barry az első olyan játékos lett a Hurstpierpoint FC történetében, akinek stílusosan, hivatalos bemutatót tartottak.

A kis csapatnál kiemelik, hogy a 43 esztendős Barry régóta szoros kapcsolatot ápol a klub jelenlegi edzőjével, Michael Sandinggel, aki meggyőzte barátját arról, hogy futballozzon újra, hiszen puszta jelenlétével is hatalmasat dob a csapaton.

Gareth Barry páratlan pályafutása során azok után, hogy összesen 853 hivatalos profi mérkőzésen szerepelt, hamarosan elkezdheti gyarapítani amatőr mérkőzéseinek a számát is!

 

(Borítókép: Photo by Catherine Ivill – AMA/West Bromwich Albion FC via Getty Images)