Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Roma szerezheti meg a Juventus játékosát – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint az AS Roma egyre közelebb áll a Juventus tehetséges szélsőjének megszerzéséhez…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Football Italia több olasz forrásra hivatkozva számolt be róla, hogy az AS Roma megtette a második, bónuszokkal együtt több mint 30 millió eurós ajánlatát a Juventusnak Matías Soulé játékjogáért, azonban a torinóiak legalább 35 millió eurót kérnek érte.

A 21 éves támadó Argentínában a Kimberley nevű utánpótláscsapatban kezdte pályafutását, majd 12 éves korától a neves Vélez Sarsfield akadémiáján pallérozodótt, hogy aztán a Juventushoz kerüljön. Soulé kezdetben a korosztályos együttesekben jutott szóhoz, majd az olasz harmadosztályban versenyező Juventus U23 együttesét erősítette. A tehetség a 2021-2022-es idényben 34 mérkőzésen öt gólt szerzett a zebrák fiókcsapatában. Menet közben a Serie A-ban is bemutatkozott, de csak elvétve jutott játéklehetőséghez. A 2022-2023-as szezont bár a torinóiak első csapatánál töltötte, idénybeli 13 bajnoki fellépésének nagy részében csak epizódszerephez jutott, ezért az elmúlt idényre kölcsönadták az újonc Frosinénhoz, amely színeiben 36 meccsen 11 gólt lőtt a Serie A-ban.

Bár Soulé nagyszerűen teljesített az elmúlt szezonban, a Juventus ahelyett, hogy foglalkoztatná, inkább értékre szeretné őt váltani, hogy a befolyt összeget további átigazolásokra használja fel, azonban a Leicester City-vel és a West Ham Uniteddel sem tudtak egyezségre jutni, mivel a játékos inkább Olaszországban maradna.