Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Dzeko mesterhármast lőtt a Fenerbahcében, míg a Malmö sima győzelmet hozott a feröeriek ellen – eredmények

Folytatódott a Bajnokok Ligája selejtezőköre a 2. fordulóval. Kedden tizenegy mérkőzést rendeztek.

(Photo by Piero Cruciatti/Anadolu via Getty Images)

A José Mourinho vezette Fenerbahce 4–3-as győzelmet aratott a svájci Lugano vendégeként. A törökök négy góljából hármat Edin Dzeko vállalt magára. A svájciak már már a 4. percben vezetést szereztek, de Dzeko tizenegyesből egyenlített az első játékrész utolsó percében, majd rögtön a második félidő elején akcióból is betalált. A Lugano ezután még egyenlített, de Dzeko harmadszor is gólt lőtt, Kadioglu góljával már kettővel is vezetett a Fener. A svájci csapat azonban nem adta fel, és a hosszabbítás negyedik percében azonban Valenzuela gólja visszahozta a Lugano továbbjutási reményeit.

A Malmö hazai pályán simán megverte az előző idényben bravúrosan menetelő feröeri Kí Klaksvíkot, ami 4–1-es vereséget szenvedett.

A román FCSB és az izraeli Maccabi Tel-Aviv párharca pedig a budapesti visszavágón dől majd el. A majdnem százperces, nagyon kiegyenlített meccs 1–1-es döntetlennel ért véget.

Bodö/Glimt a lett RFS elleni hazai mérkőzésén már az első félidőben háromgólos előnyben volt. A szünet után még egy gólt szerzett a norvég csapat, amely így 4–0-s előnyből várhatja a visszavágót.

Ugyanilyen sima volt a Jagiellonia és a Panevezys összecsapása. A lengyelek 4-0-ra nyertek, a találkozó hőse pedig Imaz Balleste volt, aki 29 perc alatt szerzett klasszikus mesterhármast csapatának.

Az azeri Qarabag idegenben szerzett magabiztos előnyt. Az ukrán Dinamo Kijev 6–2-re kiütötte a szerb Partizant.

A visszavágókat a jövő héten rendezik.

 Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:

Lugano (svájci)–Fenerbahce (török) 3–4
Malmö (svéd)–Klaksvík (feröeri) 4–1
Santa Coloma (andorrai)-Midtjylland (dán) 0-3 (0-2)
APOEL (ciprusi)-Petrocub (moldovai) 1-0 (1-0)
Shamrock Rovers (ír)–Sparta Praha (cseh) 0–2
Bodo/Glimt (norvég)-RFS (lett) 4-0
FK Panevezys (litván) – Jegiellonia (lengyel) 0-4
Lincoln (gibraltári)-Qarabag (azeri) 0-2
FCSB (román)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–1
Dinamo Kijev (ukrán)–Partizan (szerb) 6–2