Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: hazai pályán gálázott a Fradi!

A Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójában a walesi The New Saints ellen kezdett be a magyar bajnok, amely talán nem túlzás leírni, hogy sokkal többet mutatott, mint azt sokan várták. Az új vezetőedző, Pascal Jansen debütálásán ugyanis kiütötte az FTC ellenfelét a Groupama Arénában.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

 

Nagy lendülettel és kellő magabiztossággal kezdett a Ferencváros a találkozón, amelynek tökéletes alaphangot Adott Adama Traore 15. percben megszerzett vezető találata, fejjel.

Egy nagyon motivált, és ami még lényegesebb szemre is tetszetősen, kombinatívan futballozott az FTC, amelyből ha valakit ki kell emelni az a brazil Marquinhos, aki talán azt is mondhatnánk, hogy rég élvezte ennyire a játékot zöld-fehér mezben, mint ezen az estén: a brazil készítette elő Traore első gólját, majd egy szép cselsorozat végén adott egy gólpasszt – még az első félidő közepén – Kristoffer Zachariassennek is. A norvég játékos már a Fradi harmadik gólját jegyezte, hiszen Adama Traore pár perccel korábban megduplázta önmaga és csapata góljainak számár, a Varga Barnabást helyettesítő Aleksandar Pesic önzetlen lekészítése után.

Az első félidőben nem volt egy súlycsoportban a két csapat… Ez pedig nem változott a fordulást követően sem!

A Fradi dicséretére legyen mondva, nem adta alább a lendületét, és szűk tíz perc elteltével a szünet után újabb gólt szerzett, ezúttal is fejesből, és ezúttal is Adama Traore révén. Bő egy óra elteltével újra változott az eredmény: Cristian Ramirez került a földre a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőhöz az a Marquinhos állt oda, aki megkoronázta ma esti teljesítményét egy jól megérdemelt találattal.

A Fradinak ezen az estén minden összejött, de tettek is érte a zöld-fehérek, egy olyan meggyőző teljesítményt letéve az asztalra, amely mind a mutatott játék, mind a gólok számát illetően joggal adhat bizakodásra okot. Pascal Jansen mellett jól sikerült a bemutatkozása az új igazolásoknak is, továbbá újra lehetőséget kapott a november óta lényegében “elfeledett” Owosu is, csak úgy mint az elmúlt idényt Dániában kölcsönben töltő Mats Knoester is.

A hajrához érve már nem változott az eredmény, pedig a mindkét csapatnak adódott lehetősége ehhez. A játék képe és a látottak alapján talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy eldőlt a párharc -Persze ettől még az FTC követné el a legnagyobb hibát, ha félvállról venné a visszavágót!

 

Ferencvárosi TC – The New Saints 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, Vezette: G. Cuadra

Gólszerzők: A. Traore (15., 21. és 54.), Zachariassen (24.), Marquinos (62. -büntetőből)
Sárga lap: Marquinhos (53.) illetve J. Williams (50.)
Piros lap:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), Cissé, R. Gustavo (Knoester, 83.), C. Ramirez – Rommens, Maiga (Tóth A. 77.) – Marquinhos (Owosu, 76.), Zachariassen, A. Traore – Pesic (K. Borges, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen

The New Saints: Roberts – Daniels, Pask, Bodenham, D. Davies (Baker, 90.) – Redmond (D. Williams, 63.), Smith, Clark (Bradley, 90.) – Brobbel, Young (McManus, 76.), J. Williams (Holden, 63.). Vezetőedző: