Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: egyértelmű jelét adták annak, hogy nem számítanak a saját nevelésű játékosra!

Az angol Premier League rajtjára készülő Chelsea együttese nem is adhatta volna egyértelműbb jelét annak, hogy a folytatásban nem számít tovább Trevoh Chalobah szolgálataira (…)

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

(…) Történt ugyanis, hogy ‘londoni kékek’ nem nevezték a 25 esztendős játékost az amerikai felkészülési túrájukra, így az egyébként egészséges Chalobah Angliában maradt, míg társai már el is utaztak az USA-ba.

Az angol sajtóban, valamint a közvéleményben kisebb port kavart a klub döntése, lévén, hogy Chalobah 8 (!) éves kora óra a Chelsea játékosa, és bár sosem számított alapembernek az évek során, bármikor lehetett rá számítani a pályán.

A Chelsea-vel felnőttként Európai Szuperkupát (2021/22); klubvilágbajnoki címet (2022), fiatalon ifjúsági Bajnokok Ligáját (UEFA Youth League – 2015) valamint U18-as angol bajnoki címet is szerző hátvéd távozása ezzel lényegében a küszöbön áll.

Trevoh Chalobah piaci értékét 13 millió euróra (forrás: Transfermarkt) taksálják, szerződése 2028 nyaráig, plusz egy éves hosszabbítási opcióval (lett volna) érvényes a Stamford Bridge-en.