Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: a magyar légiós várja a Paks elleni selejtezőt

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének második körében a Magyar Kupa-győztes Paks a ciprusi AEK Larnacával találkozik…

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

Az AEK Larnaca magyar szélsője, Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sport kérésére osztotta meg a párharc előtti várakozásait:

“Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni, függetlenül attól, hogy tudjuk, lesz majd visszavágó is. A saját futballunkat akarjuk játszani, igaz, e tekintetben vannak kérdőjelek. Nagyon sokan elmentek, rengeteg új játékos érkezett, az edzői stáb is cserélődött, a spanyol Juan Ferrando vette át az irányítást. Szóval, idő kell, hogy kialakuljon a játékunk, de a legjobb eredményt akarjuk elérni már Pakson is. Eddig edzőmérkőzéseken gyakoroltunk, azokon az eredmény nem volt igazán jó, de ez nem befolyásol nagyon: emlékszem, megesett, hogy minden tesztmérkőzést megnyertünk és beragadtunk a rajtnál, és fordítva: a felkészülés döcögött, a tétmeccseken már jobban ment.”

“Nagy okosságokat aligha lehet ilyenkor mondani: ez nemzetközi kupamérkőzés, amely soha, sehol, senki ellen sem könnyű, ezt a paksiak is tapasztalhatták az előző körben… A szakmai stáb elemezte az ellenfelet, ilyenkor a mérkőzést megelőző napokban több videózás szerepel a programban” – fogalmazott az egykori válogatott játékos.

A párharc első mérkőzését csütörtök este 20 órától vívják Pakson, a visszavágóra egy héttel később kerül sor Cipruson.