Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jansen: “Az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk…”

A Ferencváros kedd este játssza le szezonbeli első mérkőzését, amikor a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints együttesét fogadja…

(Photo by ANP via Getty Images)

A Ferencváros nyáron kinevezett új vezetőedzője, Pascal Jansen véleménye szerint csapata sikeres felkészülésen van túl és bizakodva várja az idénykezdést:

“Szerencsések voltunk azzal, hogy 40 napunk volt a felkészülésre, de ha 20 napunk lett volna, annak is elégnek kellett volna lennie. Maximálisan fel vagyunk készülve minden eshetőségre, ahogy azt csak el tudják képzelni. Meglátjuk, kedden mire lesz képes az ellenfelünk. A bajnokságban tudjuk, milyen játékot játszanak, többször voltak elsők, akárcsak a legutóbbi szezon végén. Ez most egy másfajta kihívás lesz.”

“Az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk. Rögtön az első napon leszögeztem az öltözőben, hogy csak és kizárólag erre a meccsre szabad koncentrálni. Sem a következő bajnokikra, sem a visszavágóra, most csak ez az egy meccs a legfontosabb. A holnapi lesz az első félideje a párharcnak, Walesben pedig a második. Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát fognak látni a pályán. Ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre” – szögezte le a holland szakember.

A támadó futballt szeretem, és nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Ebben a helyzetben azt szeretném, ha a lehető leggyorsabb módon visszaszereznénk azt. Egy folyamat volt, hogy ezt a felfogást átadjam a csapatnak, amelyben még most is benne vagyunk. Már a legelső nap éreztem, hogy a Fradiban megvan az a fajta energia, ami engem és a filozófiámat jellemez. Kedden meglátjuk, mit sikerült átadni ezekből. A pálya soha nem hazudik – zárta a sajtótájékoztatót vezetőedzőnk.

A Ferencváros kedd este 20 órától a walesi The New Saints gárdáját fogadja a BL-selejtező második fordulójában. A párharc visszavágóját egy héttel később rendezik.