Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Különleges kooperáció a mexikói válogatott élén – HIVATALOS

Jaime Lozano távozása után kijelölték a mexikói válogatott új szövetségi kapitányát és asszisztensét…

(Photo by Mario Castillo/LatinContent via Getty Images)

A mexikói labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a továbbiakban Javier Aguirre lesz a mexikói válogatott szövetségi kapitánya, akinek munkáját asszisztensként Rafael Márquez segíti majd. A tervek szerint a páros készíti fel Mexikót a 2026-os világbajnokságra, a torna után pedig Márquez veszi át a nemzeti együttes irányítását.

A 65 éves újdonsült kapitány korábban 2001 és 2002, valamint 2009 és 2010 között már vezette a nemzeti csapatot. Aguirre együttesen 59 mérkőzésen ült a válogatott kispadján. A tréner eddigi edzői pályafutása során többek közt Japán és Egyiptom szövetségi kapitánya is volt, valamint számtalan spanyol csapatot irányított, mint például az Atlético Madrid, az Osasuna, a Real Zaragoza, az Espanyol és az RCD Mallorca az utolsó két évben.

Az egykori 147-szeres válogatott hátvéd a Barcelona Athletic vezetőedzője volt az elmúlt két évben, most pedig a nemzeti csapatnál vállal szerepet.

“Javier erős múltra tekint vissza, tapasztalattal és vitathatatlan vezetői pozícióval rendelkezik a csapatirányításban, míg Rafának nagyszerű képességei vannak a tehetségfejlesztésben. Aguirre kétségtelenül a legelismertebb külföldi karriert befutó mexikói edző, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a nemzeti csapatokban zajló folyamatokról is. Rafa a mexikói történelem egyik legfontosabb játékosa, aki nagyszerű válogatott és klub karriert futott be, edzői pályafutását pedig egy emblematikus csapatnál kezdte. Felajánlottuk neki, hogy 2026-ig legyen asszisztens, hogy hozzá tudja adni tudását, majd elvállalja a vezetést” – jegyezte meg Duilio Davino, a válogatott igazgatója.

A mexikói szövetség a 2026-os világbajnokságon mindenképpen eredményes szereplést vár a válogatottól, hiszen az Egyesült Államok és Kanada mellett a torna társrendezői lesznek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!