Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Enzo Maresca szerint nem lesz probléma, miután Enzo Fernandez csatlakozik a csapathoz

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata megkezdte a felkészülést a következő szezonra, és hamarosan csatlakozik hozzájuk az elmúlt hetekben fókuszba kerülő Enzo Fernandez is, akiről most az új vezetőedző, Enzo Maresca mondta el a véleményét. 

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A Chelsea menedzsere, Enzo Maresca biztos benne, hogy nem lesznek problémák a csapatban, amikor argentin középpályása, Enzo Fernandez jövő héten csatlakozik az előszezoni túrára.

Fernandezt csapattársa, Wesley Fofana „gátlástalan rasszizmussal” vádolta meg, miután a Kolumbia elleni Copa America-győzelmet követően az argentin csapatbuszból élőben közvetített egy franciákat sértő dalt. Az argentin középpályás, aki a torna után szabadságra mehetett, nyilvánosan bocsánatot kért, de a csapatot is megkereste, hogy sajnálatát fejezze ki tettei miatt.

Fernandez július 29-én repül Amerikába, hogy csatlakozzon a Chelsea-hez, és megkezdje az előszezont, és az incidens óta először láthatja majd szemtől szemben a csapattársait. Maresca azonban nem aggódik a csapaton belüli esetleges szakadás miatt. Arra a kérdésre, hogy szerinte lehetnek-e nehézségek, így válaszolt:

„Őszintén szólva nem hiszem. Végső soron mindannyian emberek vagyunk. Egyikük részéről sincs rossz szándék. Nem hiszem, hogy amikor Enzo visszatér, lesznek problémáink. A játékos és a klub tisztázta a helyzetet. Nagyszerű, hogy a játékos kirakott egy nyilatkozatot, hogy bocsánatot kérjen. A klub is megtette ugyanezt. Nincs mit hozzátenni a ehhez. Minden világos és tisztázott.”

A Chelsea a múlt héten közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy belső fegyelmi eljárást indítottak.

Reece James, aki a korábbi vezetőedző, Mauricio Pochettino alatt az előző szezonban csapatkapitány volt, reméli, hogy mindenki maga mögött tudja hagyni a történteket.

„Ez nyilvánvalóan egy nagyon nehéz helyzet. Azt hiszem, Enzo gyorsan elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért a klubtól, a csapattól és a sértettektől. Beszéltem Enzóval és minden érintettel, de ezeknek a beszélgetéseknek házon belül kell maradniuk. Még nem érkezett meg, így nem tudom, hogy van-e még mit tenni. Remélem, hogy mindenki egy oldalon áll, és tovább tudunk lépni a történtekből.”

– tette hozzá James.