Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Argentína az esélyes a következő torna megrendezésére – sajtóhír

Miután véget ért az idei Copa América, megkezdődtek a találgatások a négy év múlva esedékes következő viadal helyszínéről…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Bolavip információi szerint Argentína lehet a legnagyobb esélyes arra, hogy a 2028-as Copa América házigazdája legyen. A lap szerint az is elképzelhető, hogy társrendezőként Uruguay is csatlakozik hozzájuk néhány stadionnal.

Mint ismeretes, a 2021-es Copa América rendezését néhány héttel a torna előtt vették el Argentínától (és Kolumbiától) a koaonvírus-járvány következtében. A nemzetközi szövetségi szeretné kárpótolni az argentinokat az akkor önhibájukon kívül elbukott rendezés miatt, és mivel a FIFA a tavalyi U20-as világbajnokság, a CONMEBOL pedig az idei Libertadores-kupa-döntő kapcsán már alaposan átnézte a helyi stadionokat, így pontosan tisztában lehetnek a létesítmények minőségével. A forrás szerint az is elképzelhető, hogy több argentin nagyváros stadionja mellett a főváros, Buenos Aires két kultikus létesítménye, a Monumental és a La Bombonera egyaránt szerepeljen a házigazdák közt.

A 2024-es Copa Américát előzetesen Ecuador rendezte volna, azonban gazdasági okokból visszaléptek, és továbbra sincs rá esély, hogy az egyenlítői ország megrendezze a tornát. A helyükre végül beugró Egyesült Államok a meglévő stadionok miatt bármelyik tornára reális eséllyel pályázhatna, azonban egyrészt az idei amerikai rendezés hagyott kívánni valót maga után, másrészt a CONMEBOL szeretné visszavinni a dél-amerikai földrészre a kontinenstornát.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!