Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Guardiola sem tudja, mi lesz kulcsjátékosa jövője!

Azok után, hogy Pep Guardiola nemrég biztosan állította, hogy Kevin De Bruyne a kecsegtető szaúdi ajánlatok ellenére marad a klubnál, a Manchester City menedzsere már kevésbé volt ilyen határozott másik kulcsjátékosa, Ederson jövőjét illetően.

(Photo by Ben Roberts Photo/Getty Images)

 

A 30 esztendős brazil hálóőr azóta, hogy 2017 nyarán megérkezett Manchesterbe a Benfica együttesétől, egyből Guradiola kezdőkapusa lett a City-nél, ahol a megbízhatóság egyik tökéletes mintája is egyben.

A hírek szerint Ederson azonban most, 2026 nyaráig szóló szerződése lejráta előtt komoly dilemmával találja szembe magát, ugyanis azok után, hogy lényegében mindent megnyert már a City kapusaként, megkörnyékezte őt a szaúdi Al-Ittihad. A Karim Benzemát is foglalkoztató klub talán mondani sem kell, hogy elképesztő fizetést ajánlana a kapusnak, ráadásul a szaúdiak jelezték, hogy bármikor készek lennének kifizetni az angolok által kért 50-60 millió eurós átigazolási díjat is.

Konkrét kapcsolatfelvételről is hallani már az érintett klubok, valamint a szaúdiak és Ederson között; továbbá, lényegében Pep Guardiola is elismerte, hogy kapusa távozására bizony minden esély megvan.

“Nem tudom, hogy Ederson velünk marad-e… Ezt a döntést neki kell meghoznia, mégpedig rövid időn belül!” – fogalmazott a Guardiola csapata Celtic elleni, első amerikai felkészülési találkozóját követően (magyar idő szerint szerda hajnalban 4:3-ra nyertek a skótok, Ederson csereként lépett pályára a City-ben – a szerk.), megágyazva a további találgatásoknak.