Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Példátlan mérkőzéssel indult az olimpia labdarúgó-tornája

Szerda délután vette kezdetét a párizsi olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája…

(Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)

Az olimpiai játékok férfi ladarúgó-tornájának első fordulójában Marokkó 2-1-es győzelmet aratott a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Argentína felett.

A mérkőzés legfőbb pikantériája, hogy miután az argentinok a 106. percben kiegyenlítettek kétgólos hátrányt ledolgozva, úgy tűnt, hogy a játékvezető 2-2-es eredménynél lefújta a mérkőzést. Másfél órás tanácskozás után azonban kiderült, hogy a bíró csak beszüntette a játékot, mivel az argentinok egyenlítő gólja után több marokkói drukker is berontott a pályára, mások pedig petárdákat dobáltak az ünneplő játékosok irányába.

A FIFA, a francia szövetség (FFF) és a NOB – miközben a mérkőzésnek otthont adó Geoffroy Guichard Stadiont kiürítették a rendezők – hosszú tanácskozás után végül úgy döntött, hogy VAR-vizsgálattal folytatódik a találkozó. Glenn Nyberg játékvezető végül les miatt visszavonta a gólt, így – immár nézők nélkül – lejátszották a maradék három percet, ezalatt pedig nem változott az eredmény.

Alighanem a példátlan találkozónak még bőven lesz utóélete, jelen állás szerint azonban úgy tűnik, hogy 2-1 lett a mérkőzés végeredménye.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!