Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utánpótlás-edzőként folytatja a Honvéd visszavonuló legendája – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd rutinos játékosa visszavonulása után is marad a klubnál…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Budapest Honvéd hivatalos oldalán közölte, hogy az aktív játéktól visszavonuló Ivan Lovric a továbbiakban a Magyar Futball Akadémia szakmai stábjában folytatja pályafutását, ahol egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik majd.

A 38 esztendős horvát származású, azóta magyar állampolgárságot kapó hátvéd hazánkban először a Kecskemét csapatát erősítette, majd 2011 telén érkezett Kispestre és azóta egy év kecskeméti kitérőt leszámítva több mint egy évtizedig erősítette a Honvédot. Lovric tagja volt a 2017-ben bajnokságot, 2020-ban Magyar Kupát nyert együttesnek. Lovric összesen 340 NB I-es találkozón lépett pályára, melyeken 16 gólt és 14 asszisztot jegyzett.

„Ivan Lovric óriási értéke ennek a klubnak, karrierje mindenki számára példaértékű lehet, egyértelmű volt számunkra, hogy a jövőben is számítunk rá, szeretnénk, ha átadná a fiataloknak azt megalkuvást nem tűrő mentalitást és tudást, ami őt jellemezte. Ivan Lovric most új úton, az edzői pályán indult el, mi pedig szeretnénk segíteni őt segíteni ezen a pályán, büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is a Honvéd kötelékében számíthatunk rá“ – mondta Kun Gergely ügyvezető.

“Teljesen más ez a feladat, mint játékosnak lenni, de élvezem az új munkát, szeretem ezt csinálni. Nagyon jól érzem magam a gyerekek mellett, látom, hiszek benne, hogy tudok nekik segíteni és ez a legfontosabb, hogy mi edzők hozzájáruljunk a fejlődésükhöz. Szeretném átadni nekik azt a rutint, azt a tudást, ami bennem van, motiválni akarom őket, hogy ezzel is segítsem az előrelépésüket. Jól fogadtak a fiatalok, vannak csibészek is a srácok között, amivel nincs is semmi baj, szeretem az ilyet, a lényeg, hogy az edzéseken mindenki keményen dolgozzon. Nagyon fontos a karakter, hogy fejben rendben legyen az adott játékos, enélkül már az utánpótlásban sem lehet sikert elérni. Emellett rengeteget kell tanulni, figyelni, fejlődni, de fejben mindenképp a topon kell lenni. Az edzőkollégák is jól fogadtak, a képzések mellett tőlük is folyamatosan tanulok, minden edzésből lehet tanulságokat gyűjteni, előrelépni, nekem pedig ez a célom” – tette hozzá Lovric.