Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Roma bemutatta az új stadion terveit a város vezetésének – videóval

Az AS Roma tájékoztatást adott arról, hogy egyre közelebb állnak az új stadionprojekthez…

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Az AS Roma elöljárói közül Ryan Friedkin alelnök és Lina Souloukou vezérigazgató a szerdai napon pozitív kicsengésű egyeztetéseket folytatott a leendő új stadin terveiről Róma polgármesterével, Roberto Gualtierivel.

A projekt videóbemutatója lelkes visszhangot váltott ki, bemutatva az új stadion egyedi vízióját és modern dizájnját. Az elképzelések szerint a Curva Sud Európa legnagyobb lelátója lesz, és az AS Roma szurkolóinak rendíthetetlen szenvedélyéről fog tanúbizonyságot tenni. A találkozót közös lelkesedés jellemezte a projekt innovatív jellege és az általa ígért számos előny iránt, mind a futballszurkolók, mind Róma minden polgára számára.

A felek megállapodtak egy munkatervben, mivel mindkét oldal szeretné, ha minél előbb előrehaladás történhetne a stadion létrehozásával kapcsolatban. A Roma közleménye hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettség összhangban van a klub értékeivel és Róma városának tágabb céljaival, ami a polgármester egyik legfőbb szempontja lehet.

“Megtiszteltetés volt találkozni Róma polgármesterével, és bemutatni az új stadionról alkotott elképzelésünket. Ez a rendkívüli stadion nemcsak új otthont jelent az AS Roma és szurkolói számára, hanem hivatkozási pont Róma minden polgára számára. A klasszikus római építészet által ihletett ikonikus dizájnnal és a legmodernebb létesítményekkel a stadion világszínvonalú élményt kínál a futballszurkolóktól a helyi közösségig mindenki számára. Az AS Roma elkötelezett őrzőiként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan teret hozzunk létre, amely megtestesíti klubunk szellemiségét és hagyományait, miközben az innováció és a kiválóság globális szimbólumává, valamint a környezeti felelősségvállalás modelljévé válunk” – jelentette ki Friedkin a találkozót követően.