Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA megbüntette az MLSZ-t a szurkolók miatt – HIVATALOS

Az MLSZ tájékoztatást adott róla, hogy büntetést kapott az UEFA-tól az Európa-bajnokságon tapasztalt szurkolói viselkedés miatt…

(Photo by Mahmut Serdar Alakus/Anadolu via Getty Images)

Az MLSZ hivatalos honlapján közleményben hozta nyilvánosságra, hogy az UEFA az Európa-bajnokságon tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt megbüntette a magyar szövetséget.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a magyar szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt mintegy 38 millió Ft-nak megfelelő pénzbüntetést szabott ki. Egyidejűleg az UEFA arról is értesítette az MLSZ-t, hogy magyar szurkolók által elkövetett rasszista megnyilvánulások miatt is eljárást indított a magyar szövetséggel szemben.

“A mai napon megérkezett az UEFA Fegyelmi Bizottságának határozata a rasszista vétség tárgyában. A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is „cigányozott”. A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti. Ezen kívül a határozat a magyar szövetséget 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – jelezte az MLSZ.