Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újonc színeiben tért haza a korábbi NB I-es gólkirály – HIVATALOS

Az elmúlt szezont a lengyel bajnokság (Ekstraklasa) kiesőjénél töltő rutinos magyar támadó újra Magyarországon fog játszani…

(Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Nyíregyháza-Spartacus hivatalos oldalán jelezte, hogy szerződtette a legutóbb a lengyel élvonalból kieső Warta Poznanban játszó korábbi élvonalbeli gólkirályt, Eppel Mártont.

A 32 éves támadó Eppel 2017-ben a Budapest Honvéddal magyar bajnok, és 16 találattal gólkirály lett, akkoriban 2017-ben és 2018-ban összesen nyolc mérkőzésen a magyar válogatottban is pályára lépett. Légiósként a kazah élvonalbeli Kajrat Almati, valamint a belga Cercle Brugge alkalmazásában próbálta ki magát, majd visszatért a Honvédhoz, aztán a Diósgyőri VTK színeiben játszott.

Eppel tavaly októberben szerződött Lengyelországban, az előző idényben 21 mérkőzésen kétszer volt eredményes a Warta színeiben.

“Örülök, hogy Nyíregyházán játszhatok. Fontos volt, hogy minél hamarabb, lehetőség szerint még a rajt előtt eldőljön, hol folytatom. Nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát, és hogy pályára léphessek! Szeretnék újra az NB-I-ben bizonyítani, komoly motivációval érkeztem, de ez megvan a klubnál is, ezért bízom abban, hogy sikeresek leszünk” – nyilatkozta az új igazolás.

“Ami késik, nem múlik, tavaly ugyanis már beszéltünk Marcival, de akkor még nem kezdődhetett el a közös jövőnk. A mai nappal viszont mindenben megállapodtunk. Személyében egy igazi centert igazoltunk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Szerettük volna a támadó szekciót megerősíteni, bízunk abban, hogy a korábbi években mutatott formáját hozza nálunk, és góljaival segíti a csapatot” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.