Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: idegenben került lépéselőnybe a Fehérvár

A Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában csütörtökon a kora esti órákban a Fehérvár az azeri Sumqayit vendégeként lépett pályára az első mérkőzésen…

(Photo by Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images)

A Fehérvár hosszú ideig emberelőnyben játszva, hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert az azeri Sumqayit ellen a párharc első mérkőzésén.

A mérkőzés elején a házigazda bizonyult aktívabbnak, és bár az első lehetőségeik még kihasználatlanul maradtak, közel húsz perc elteltével megszerezték a vezetést, miután egy szöglet után Csongvai rövid felszabadítását Sabuhi Abdullazada vágta a hálóba. Ezt követően a magyar csapat aktivizálta magát, és több ígéretes támadást vezetett. Félóra játék után Khachayev megkapta a második sárga lapját, így az azeriek tíz emberre fogyatkoztak. A feljavuló Fehérvár a 39. percben egalizált, Bedi megindulását követően tökéletes labdát ívelt balról középre, a kapu elé berobbanó Tobias Christensen pedig védhetetlen gólt fejelt. Az első játékrész 1-1-es döntetlenre végződött. A fordulás után előbb Bedi találta el a kapufát Pető M. bejátszásából, majd Katona M. kapu elé ívelt szabadrúgásából az előre húzódó Spandler Csaba fejelte a hálóba a fehérváriak vezető gólját. Ezt követően jó ideig csak küzdöttek egymással a csapatok, a játékvezető mindkét oldalon több sárga lapot mutatott fel. Bő tíz perccel a vége előtt a vendégek tovább növelhették volna az előnyüket, Larsen távoli lövése azonban csak a kapufát találta el, az eredmény pedig már nem változott, a magyar együttes egygólos előnybe került a hazai visszavágóra, noha a hosszú emberelőnyben akár el is dönthette volna a párharcot már az első mérkőzésen.

Sumqayit – Fehérvár 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Abdullazada (20.), ill. Christensen (39.), Spandler (52.)
Kiállítva: Khachayev (32.), ill.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik Fehérváron.