Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

KL-selejtező: nagy lépést tett a továbbjutás felé a Paks!

Az Fehérvár után a Paks is megkezdte szereplését a Konferencialigában, szintén sikerrel, a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca ellen, hazai pályán.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images – Archív)

 

A csúfos Corvinul elleni hazai Európa-liga találkozó okán is volt miért törlesztenie a Paksnak saját közönsége előtt, a Magyar Kupa-győztese pedig mindent meg is tett ennek érdekében.

Egy jóval magabiztosabb, önbizalommal is megfelelően felvértezett Paks lépett ezen az estén pályára, amely Haraszti Zsolt szépségdíjas góljával meg is szerezte a vezetést bő negyed óra elteltével: a paksiak saját nevelésű támadóját Gyursó Ádám labdavesztését követően megtalálták a társak a tizenhatoson belül, Haraszti pedig jobbról, kisodródva, mintegy 14 méterről szépen kilőtte a bal felső sarkot!

A vezető találat érezhetően jót tett Bognár György csapatának, amely, miután Szappanos Péter bravúrral védett egy közeli lövést a félidő közepén aggódhatott a láthatóan komolyabban megsérülő (a ciprusi kapus előrefelé vetődve ráesett a térdére – a szerk.) Hahn Jánosért.

Öröm az ürömben, hogy Hahn helyett az a Tóth Barna állt be, aki a második félidőben előlépett: a korábbi kecskeméti csatár a 61. percben szépen alakított magának helyzetet, majd éles lövése után, a kapuson felperdülő labda a kapufa segítségével a hálóban kötött ki!

A második paksi-gól érezhetően megfogta az addig mezőnyben méltó ellenfélnek tűnő ciprusiakat, akik mire felocsúdhattak volna, a 74. percben egy szöglet után, Ötvös Bence közeli lövését követően már három gólos hátrányba kerültek!

A találkozó hátralévő részében a Larnaca próbált menni a szépítő találatért, ám a vendégek támadásaiból hiányzott az igazi átütő erő – A meccs egyik utolsó jeleneteként azért Szappanosnak is a helyén kellett lennie egy szabadrúgásnál.

A végig szervezett Paks szép győzelmet aratott, komoly lépést téve a továbbjutás felé!

 

Paksi FC – AEK Larnaca 3-0 (1-0)
Paks, Fehérvári úti stadion, Vezette: D. Higler (holland)
Gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (74.)
Sárga lap: Vécsei (24.), Papp K. (44.), Kinyik (90+2.) illetve Ledes G. (42.), Alomerovic (74.),
Piros lap:

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Ötövös – Szabó J., Windecker, Vécsei (Balogh B., 81.), Papp K. (Böde, 90.), Osváth – Haraszti (Mezei Sz., 81.), Hahn (Tóth B., 41.; helyette Horváth K.. 90.). Vezetőedző: Bognár György

Larnaca: Alomerovic – F. Sanchez (Ekpolo, 75.), Milicevic, Roberge, A. Garcia – Ledes G. (Rohden, 67.), Jimmy S. – Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) – Sol (Cabrera, 66.). Vezetőedző: Juan Ferrando