Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

SPL: az Al-Ittihad szerződtette az Aston Villa francia válogatott támadóját! – hivatalos

A szaúdi bajnokságban (SPL) szereplő Al-Ittihad Club hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették az Aston Villa francia támadóját, Moussa Diabyt…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Az Al-Ittihad színeiben folytatja pályafutását Moussa Diaby, a 25 esztendős támadó egy szezont követően távozott az Aston Villától. A szaúdi klub öt évre szóló szerződést kötött vele, illetve 60 millió eurót fizetett érte. A 11-szeres francia válogatott támadó csapattársa lesz többek között Karim Benzema, N’Golo Kanté vagy éppen Fabinho. 

Moussa Diaby a Bayer Leverkusen játékosaként lett ismert, a “Gyógyszergyáriak” 2019 nyarán a PSG-től igazolták le 15 millió euró ellenében. A francia támadó gyorsan a klub meghatározó alakja lett, mindent egybe véve 172 találkozón lépett pályára a Leverkusenben, ezeken 49 gólt és 48 gólpasszt jegyzett. Az Aston Villa tavaly nyáron 50 millió euróért cserébe szerezte meg a játékjogát. A birminghami gárdában szintén nélkülözhetetlen tagnak számított, összesen 50 tétmérkőzésen jutott szóhoz, melyek során 10 találatig és 9 gólpasszig jutott.