Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpesten folytatja a Dinamo Zagreb támadója – sajtóhír

Horvát és magyar sajtóértesülések szerint a megújuló Újpest hamarosan egy támadóval erősödhet…

(Photo by Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images)

A 24sata.hr információi szerint a Dinamo Zagreb korábbi korosztályos válogatott támadója, Fran Brodic az NB I-ben szereplő Újpestben készül folytatni pályafutását, miután a lap szerint a lila-fehérek kifizették érte a kért 1,5 millió eurós átigazolási díjat.

A 27 éves egykori korosztályos válogatott támadó a Dinamóban mutatkozott be a felnőttek közt, majd 2014-ben külföldre távozott. Brodic Belgiumban megfordult az FC Bruges és a Royal Antwerp alkalmazásában, majd Olaszországban a Catania és a Reggiana sorait erősítette. Hazájába visszatértve még a Kustosija, a Gorica és a Varazdin labdarúgója volt, mielőtt tavaly visszatért volna a zágrábiakhoz.

Brodic az előző idény első felében 12 meccsen hét gólt szerzett a Varazdinnál töltött kölcsön alatt, míg tavasszal 12 találkozó alatt hatszor volt eredményes a Dinamo színeiben.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Brodicot a Dinamo ausztriai edzőtáborában, amikor az Újpest is ott készült, megnézték a magyar klub képviselői (feltételezhetően a CSZKA 1948 Szófia elleni meccsen), tehát valós az érdeklődés. Az Újpest szerdai szurkolói ankétján is elhangzott, hogy egy belső középpályás és egy csatár érkezése várható még a nyáron a lila-fehéreknél. Ha valóban sikerült megegyezni Brodic ügyében a Dinamóval, akkor akár már ma Magyarországra érkezhet a csatár.