Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a River Plate vezetőedzőjének sorsáról – sajtóhír

Egybehangzó argentin sajtóértesülések szerint a River Plate vezetősége megbeszélést tartott a vezetőedzővel a csapat gyengébb eredményei okán…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A TyC Sports beszámolói szerint a River Plate vezetősége úgy döntött, hogy az Enzo Francescoli sportigazgatóval történt személyes megbeszélést követően továbbra is Martín Demichelis marad a csapat vezetőedzője.

A 43 éves pályakezdő tréner Marcelo Gallado távozása után 2022 novemberében vette át a “milliomosok” irányítását, és rögtön az első kiírásban bajnokok lettek. Azóta viszont két Copa de la Liga Profesionalban sem voltak versenyben a végsőkig, az aktuális felvonásban pedig hullámvölgybe kerültek. A River a jó kezdés után a legutóbbi három meccsén nyeretlen maradt, miután váratlan vereséget szenvedett a Deportivo Riestrától és a Godoy Cruztól, valamint döntetlent játszott a Lanús ellen. Ezzel a hét forduló alatt szerzett tíz ponttal csak tizedik a 28 csapatos argentin élvonalban. A közelmúltbeli hullámvölgy miatt az argentin sajtóban megkérdőjeleződött a vezetőedző pozíciója, és a vezetőség is elérkezettnek látta az időt, hogy összeüljenek vele.

Demichelis korábban a Bayern München korosztályos csapatait irányította, két szezont töltött a bajorok U19-es, egyet pedig a tartalékcsapatánál.

A fiatal tréner eddig összesen 86 mérkőzésen vezette a Rivert, amely vezetésével 51 mérkőzést nyert meg és 17-et vesztett el 18 döntetlen mellett.

Az argentin rekordbajnok vasárnap a Sarmiento Junint fogadja a bajnokságban, a jövő hónapban pedig megkezdődnek a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszának küzdelmei, ahol a negyeddöntőben a Talleres Córdoba lesz a csapat ellenfele.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!