Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Jurina fejesgóljával az MTK idegenben verte a Zalaegerszeget

Pénteken este elrajtolt a magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2024/25-ös szezonja, a nyitómérkőzést pedig a Zalaegerszeg és az MTK játszotta.


Az első félidő színvonala nem volt a legmagasabb, vagy ahogy szokták mondani: szezon eleji formában játszottak a csapatok. A Zalaegerszeg játékosai több alkalommal is veszélyes helyről próbálkozhattak távoli lövésekkel, de azokat rendre elrontották, jócskán mellé és fölé lőttek. A nagyobb helyzetek az MTK előtt adódtak. A 33. percben Anotonov vehetett át egy keresztbe lőtt labdát, amelyet utána keményen kapura küldött, viszont Gundel-Takács Bence lábbal hatalmasat védett. A 44. percben pedig a szlovák bajnokság elmúlt szezonjának gólkirálya, Polievka került ziccerbe, de ő sem tudott túljárni Gundel-Takács eszén, így 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész színvonala sem volt jobb, de legalább egy gólt láthattunk. A 84. percben Gundel-Takács óriási hibáját követően megszerezhette volna a vezetést az MTK, de Jurina 23-24 méterről az üresen tátongó kapu mellé gurította a labdát. A 86. percben Croizet ugratta ki Németh Dánielt, aki elhúzta a rosszul kimozduló Demjén mellett a labdát, azonban ezzel együtt kisodródott és végül Varjuba lőtte a labdát. A hosszabbítás 2. percében végül eldőlt a három pont sorsa, a bal oldalról ívelt be a kapu elé Stieber, amire Jurina érkezett remek ütemben két védő között és 6 méterről a jobb alsóba bólintott, 0-1! A 2023/24-es idény első NB I-es bajnoki mérkőzést tehát az MTK nyerte.

Zalaegerszeg – MTK Budapest 0-1 (0-0)
Helyszín: ZTE Aréna, Vezette: Káprály Mihály
Gólszerzők:ill. Jurina (90+2.)
Sárga lap: Várkonyi (61.), Croizet (81.) ill. Antonov (56.)
Kiállítás:ill.

ZTE: Gundel-Takács – Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes – Kiss (Csonka 88.), Sankovic, Sajbán (Croizet 68.) – Dénes (Vogyicska 68.), Spoljaric (Németh D. 46.), Mim (Bakti 88.). Vezetőedző: Márton Gábor

MTK: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zs., – Gej, Horváth, Kata (Végh 76.), Bognár (Stieber 83.), Antonov (Kovács P. 68.) – Németh K. (Jurina 83.), Polievka (Molnár R. 68.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Az 1. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Zalaegerszeg – MTK Budapest 0-1
20:15 Nyíregyháza – Győri ETO

Vasárnap:
18:50 Diósgyőri VTK – Paks
18:50 Kecskeméti TE – Fehérvár FC
18:50 Újpest – Puskás Akadémia

December 4., Szerda
Debreceni VSC – Ferencváros

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore