Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kieső csapatkapitányával erősített a Serie A újonca – HIVATALOS

A jelentős átalakuláson áteső Como együttese egy újabb új igazolást jelentett be…

(Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images)

A Serie A-ba frissen feljutó Como bejelentette, hogy szerződtette az élvonalból az előző idényben kieső Frosinone csapatkapitányát, Luca Mazzitellit.

A 28 éves középpályás egykor az AS Roma utánpótlásában nevelkedett, majd a felnőttek közt a Südtirol, a Brescia, a Sassuolo, a Genoa, a Virtus Entella, a Pisa és a Monza csapatában szerepelt a laziói gárda előtt. Az egykori korosztályos válogatott játékos az előző két szezont töltötte a Ciociari alkalmazásában, mellyel előbb feljutott a másodosztályból, majd kiesett a Serie A-ból. Mazzitelli az előző idényben 29 mérkőzésen öt gólt szerzett a Frosinone színeiben.

A Como az elmúlt szezonban a másodosztály második helyén végezve harcolta ki a feljutást, így tóparti együttes a 2002-2003-as szezon után szerepelhet újra ősztől a Serie A-ban.

Az egyesület elnöke Dennis Wise, míg Thierry Henry részvényesként támogatja a klubot, és a vezetők eltökélt célja, hogy a Serie A-ban is azonnal eredményesek legyenek, ennek érdekében a játékoskeretet is igyekeznek minél jobban megerősíteni.