Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal magyar támadója duplájával nyert a ZTE partnercsapata – videóval

A szlovén első osztályba (Prva Liga) frissen feljutó Nafta péntek este játszotta le hazai első mérkőzését az élvonalban…

(Photo by Claudio Villa/AC Milan via Getty Images)

A Zalaegerszeggel együttműködő Nafta hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott a Radomlje ellen szezonbeli első hazai mérkőzésén. A több magyar játékossal felálló lendvai együttes már az első tíz perc végén hátrányba került, miután a vendégek Matej Malensek találatával vezetést szereztek. Bozsik József csapata 0-1 után aktívabban futballozott, de az első félidőben nem érkezett válasz, 45 perc után is 0-1 volt az eredmény. A hazaiak a második játékrészben is sokáig csak kihagyott lehetőségekig jutottak, azonban negyedórával a vége előtt a csereként beálló Klausz Milán egy kiugratás végén betalált, és kiegyenlítette a találkozó állását. Bő öt perccel később ismét Klausz Milán villant, ezúttal közelről simította tovább a játékszert a hálóba, megfordítva az eredményt. A Nafta így megnyerte szezonbeli első hazai mérkőzését és három ponttal áll két meccs után.

A lendvai gárda soraiban Dragóner Áron és Szalay Szabolcs végig játszotta a mérkőzést, míg a duplázó Klausz mellett Kálnoki-Kis Zsombor ugyancsak csereként lépett pályára, Senkó Zsombor cserekapusként nem jutott szóhoz.

Nafta – Radomlje 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Klausz M. (75., 81.), ill. Malensek (11.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore