Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben köthet ki a Juventus létszámfeletti játékosa – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint egyre valószínűbb a Juventus által eladásra szánt támadószellemű játékos távozása…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A Calciomercato beszámolói értelmében a korábban érdeklődő AS Roma mellett a Tottenham, az Arsenal és a Liverpool egyaránt érdeklődést mutat Federico Chiesa megszerzése iránt a Juventustól, aki a korábbi hírek szerint 25 millió euróért cserébe elhagyhatja a torinói gárdát.

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus játékosa 2018 óta 51 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben, ezeken hét gólt szerzett.

A játékos jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes a torinóiaknál, így ezen a nyáron még átigazolási díj ellenében válhatnak meg tőle, ha valóban nem hosszabbítják meg az együttműködést.