Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Leicester Citytől távozó támadóval erősít a Sevilla! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla együttese tárgyalásokat folytat a jelenleg szabadügynök Kelechi Iheanachoval.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Az angol és a spanyol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Sevilla gárdája Kelechi Iheanachót szemelte ki arra a feladatra, hogy pótolja a Fenerbahcéhoz távozó Youssef En-Nesyrit. A nigériai játékos jelenleg szabadügynök, miután a nyáron lejárt a szerződése a Leicester Citynél, amelyet 7 éven keresztül erősített. A 27 éves játékos a Manchester City játékosaként került be a köztudatba, ahol 64 mérkőzésen 21 gólt és 7 gólpasszt jegyzett 2 szezon alatt. Ezt követően igazolta le őt nagy várakozással 27,7 millió euróért a Leicester City, ám Iheanacho sosem tudta igazán beváltani a hozzá fűzött reményeket, miután rendre Jamie Vardy vagy épp Patson Daka mögé szorult a rangsorban. A 27 éves futballistának ezen a nyáron lejárt a szerződése a “Rókáknál”, így a Sevilla szabadügynökként szerezhetné meg őt. A hírek szerint a felek a személyes feltételek jelentős részében már megállapodtak, így a nigériai játékos hamarosan elutazik a spanyol csapathoz, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

Kelechi Iheanacho a Leicester Cityben összesen 232 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 61 gólig és 34 előkészítésig jutott. Piaci értékét 12 millió euróra teszi a transfermarkt.