Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: győzelemmel rajtolt az Inter Miami – videóval

Pénteken vette kezdetét az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt közös sorozat, a Leagues Cup 2024-es kiírása…

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

A Leagues Cup első fordulójában az Inter Miami 2-0-ra legyőzte a mexikói Puebla együttesét a Chase Stadiumben, így máris óriási lépést tett a csoportból való továbbjutás felé. A floridaiak aktívan kezdték a találkozót és már az első percekben szereztek egy lesógólt, majd a kilencedik minutumban már valóban eredményesek voltak, amikor Matías Rojas közelről nagy erővel bombázott a hosszú felsőbe. Az Inter Miami ezt követően is folyamatosan támadásban maradt, a Puebla rendkívül bizonytalanul védekezett, így a mexikóiak többször is csak a szerencsének köszönhették, hogy nem kaptak újabb gólt. Végül az első játékrész egyetlen találattal zárult. A játék képe a szünet utáni folytatásban sem változott, a házigazda szeretett volna bevinni egy újabb gólt, miközben a Puebla egyre jobban felbátorodott. Ennek ellenére a 72. percben az Inter Miami mindent eldöntött, egy kontra végén Jordi Alba bejátszásából Luis Suárez az üres kapuba talált be. A második góllal eldőlt a három pont sorsa, a Puebla erejéből a szépítésre sem futotta.

Az Inter Miami a sérülés miatt csak a lelátóról szurkoló Lionel Messi nélkül is magabiztos győzelmet aratott, és a Tigres UANL elleni második csoportmeccse vélhetően a csoportelsőségről fog dönteni.

Puebla – Inter Miami 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. M. Rojas (9.), L. Suárez (72.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore