Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: súlyos büntetést kapott a női torna címvédője – HIVATALOS

A nemzetközi szövetség rendkívül súlyos büntetést kapott ki a kanadai női labdarúgó-válogatottra, miután a szövetségi kapitány kérésére a stábtagok drónokkal kémkedtek az ellenfél edzésén…

(Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)

A FIFA döntése értelmében hat pontot levontak a párizsi olimpián címvédőként kanadai női labdarúgó-válogatottól, a tornáról hazaküldött szövetségi kapitányt, Bev Priestmant pedig egyéves leiltással sújtották, mert utasítására a csapat mert a csapat drónokkal térképezte fel a csoportrivális Új-Zéland tréningjét.

A hét eleji incidenst követően az új-zélandiak feljelentést tettek, a kanadaiak két stábtagjának akkreditációját pedig megvonták, majd a szövetségi kapitányt is felmentették a munkavégzés alól.

A csütörtöki összecsapást az esélyesebb Kanada 2-1-re megnyerte, a csoportban még a házigazda Franciaország, valamint Kolumbia válogatottja szerepel. Az olimpiai játékok női labdarúgó-tornáján a három csoportból az első két helyezettek, valamint a két legjobb harmadik jut a negyeddöntőbe, Kanada azonban a hatpontos levonásával igencsak nehéz, ám nem lehetetlen helyzetbe került.