Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Spanyolország nyerte a Franciaország elleni döntőt – videóval

Vasárnap este Spanyolország U19 és Franciaország U19 részvételével játszották le az Észak-Írországban lebonyolított korosztályos Európa-bajnokság döntőjét…

(Photo By Shauna Clinton/Sportsfile via Getty Images)

Az U19-es Európa-bajnokság Belfastban rendezett döntőjében Spanyolország U19 válogatottja 2-0-s győzelmet aratott Franciaország U19 felett.

Az első félidő nagy részében kiegyenlített mezőnyjáték dúlt a pályán, mindkét csapat előtt csak elvétve adódtak gólszerzési lehetőségek. Végül a spanyolok mégis meg tudták szerezni a vezetést, amikor Mella bejátszásást követően Iker Bravo lövésébe Bengui kapus csak beleérni tudott, de a labda túljutott a gólvonalon. Az első 45 perc végén így a hispánok vezettek 1-0-ra. A szünet után a francia csapat próbálta átvenni az irányítást, de kevés érdemi helyzetet alakított ki. Negyedóra elteltével Bernard Dioméde három cserét hajtott végre, változást azonban a spanyolok első cseréje hozott, egy perccel a beállása után ugyanis egy kontra végén Assane Diao megpattanó lövése kötött ki a francia kapuban. Nem sokkal később a franciák tíz emberre fogyatkoztak Y. Gomis durva szabálytalansága miatt, így végképp eldőlt a finálé sorsa. A hátralévő játékidőben már nem történt változás, a franciák szépíteni sem tudtak.

Spanyolország U19 – Franciaország U19 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Iker Bravo (41.), Diao (69.), ill.
Kiállítva:ill. Y. Gomis (77.)

 

Spanyolország 2019 után hódította el újra a korosztályos Európa-bajnoki címet, összességében pedig tizenkettedik alkalommal diadalmaskodott, mellyel rekorder lett Angliát megelőzve.