Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a következő szezont is az RB Leipzignél tölti Xavi Simons! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a következő szezont is a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzignél fogja tölteni kölcsönben a PSG játékosa, Xavi Simons.

(Photo by Silas Schueller/DeFodi Images via Getty Images)

Eldőlni látszik, hogy hol fogja tölteni a következő szezont a PSG játékosa, Xavi Simons. A holland futballista az előző idényben az RB Leipzignél szerepelt kölcsönben, és kiváló teljesítményével számos topcsapat figyelmét is felhívta magára. A hírek szerint ezen a nyáron a Bayern München gárdája is le akarta igazolni a 21 éves játékost, aki viszont Fabrizio Romano beszámolója alapján úgy döntött, hogy még egy szezont eltölt a Leipzignél. A lipcsei alakulat viszont csak egy újabb vásárlási opció nélküli kölcsönszerződést tud megengedni magának Simonsszal kapcsolatban, akinek a PSG-től való távozása leghamarabb 2025 nyarán valósulhat meg.

Xavi Simonst 2023 nyarán 4 millió euró ellenében igazolta le a PSV-től a Paris Saint-Germain gárdája, majd ezt követően rögtön kölcsön is adták őt Németországba. A holland válogatottal az Európa-bajnokságon elődöntőig jutó játékos első Bundesliga szezonjában 43 mérkőzésen 10 gólig és 15 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti a PSG-hez, piaci értékét pedig 80 millió euróra teszi a transfermarkt.