Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott hátvédet igazolt az Arsenal – HIVATALOS

Hosszas előkészületeket követően az Arsenal bejelentette a Bologna fiatal védőjének szerződtetését…

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Az Arsenal hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy hosszú távú megállapodást kötött a Bolognától érkező Riccardo Calafiorival. A kiszivárgott sajtóértesülések szerint az “ágyúsok” 50 millió euró körüli összeget fizettek az olasz válogatott védőért, amely összegből korábbi csapatai is részesülnek.

A 22 éves játékos az AS Roma utánpótlásában nevelkedett, és a “farkasok” színeiben mutatkozott be a felnőttek közt. A fővárosi csapatnál azonban 2022 után nem számítottak rá, előbb a Genoához kölcsönben, majd a svájci FC Baselhez végleg került. Calafiori egy szezon után visszatért Olaszországba, amikor tavaly nyáron leszerződött a Bolognához.

Az eredeti posztja szerint balhátvéd kezdetben kényszerűségből középhátvédet játszott, ahol annyira jól bevált, hogy az idény hátralévő részében jobbára ott szerepelt. Calafiori a kiváló védőmunkája mellett nagyszerű labdás játékkal támogatta a végül BL-indulást érő helyen végző Rossoblú támadójátékát.

A fiatal hátvéd kiváló teljesítménye révén az olasz válogatottba is meghívót kapott, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt debütált a címeres mezben, a kontinenstornán pedig csapata mindhárom csoport meccsét végig játszotta. Calafiori bár Spanyolország ellen vétett egy szerencsétlen öngólt, valamennyi mérkőzésen kimagaslóan játszott, a horvátok elleni sorsdöntő találkozó hosszabbításában káprázatos gólpasszt adott a továbbjutást érő gól előtt.

“Riccardót azon stratégiánk részeként határoztuk meg, hogy olyan játékosokat szerződtessünk, akik megfelelnek a profilunknak és erősítik a keretünket. Fiatal, de mégis tapasztalt, magas színvonalat képviselő játékos. Biztosak vagyunk benne, hogy hamar be fog illeszkedni nálunk. A Serie A egyik legjobb játékosa volt az elmúlt szezonban, és ezen a nyáron az Eb-n Olaszország színeiben játszott. Mikel és az edzőink rendkívül izgatottak, hogy elkezdhetnek dolgozni vele, alig várjuk, hogy az Arsenal mezében láthassuk őt” – jegyezte meg az Arsenal sportigazgatója, Edu.