Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atalanta kiszemelte a Fiorentina csillagát – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint az Atalanta komolyan érdeklődik a Fiorentina meghatározó játékosának szerződtetése iránt…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint az Atalanta együttese komolyan érdeklődik a Fiorentina argentin szélsője, Nicolás González nyári megszerzése iránt, és a felek közt hamarosan megkezdődhetnek az egyeztetések.

A 26 esztendős szélső támadó hazájában az egykor Diego Maradonát is felfedező Argentinos Juniors csapatában nevelkedett. González két év alatt 44 meccsen 11 gólt lőtt a Bicho színeiben, majd 2018-ban a VfB Stuttgart szerződtette. A “svábok” soraiban három idény alatt 79 mérkőzésen 23 találatot szerzett, melyet követően mostani állomáshelyére került.

González az elmúlt három szezonban 125 tétmérkőzésen 38 gólt és 19 gólpasszt jegyzett a “violáknál”, az elmúlt két évben két nemzetközi kupadöntőt játszó együttes húzóemberének számított, azonban a személyes előrelépése érdekében készen áll új csapathoz kerülni.

González 2019 óta 39 mérkőzésen ötször volt eredményes az argentin válogatottban, ahol rendszeres kiegészítő embernek számít. A 2022-es vb-győztes csapatnak sérülése miatt nem lehetett tagja, de két Copa Américát nyert az Albicelestével.

A forrás ugyanakkor kiemelte, hogy az argentin szélső leigazolása a Juventusnál is felvetődhet abban az esetben, ha a torinóiak nem tudják megszerezni legfőbb kiszemeltjüket, Karim Adeyemit a Borussia Dortmundtól.