Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: megtartotta előnyét azeri ellenfelével szemben a Fehérvár!

A labdarúgó Konferencialiga 2. selejtezőkörének visszavágóján a Fehérvár 2:1-es előnyből várhatta az azeri Sumqayit elleni mérkőzést.

(Photo by Oliver Hardt – UEFA/UEFA via Getty Images)

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést a Fehérvár együttese, amely fölényben futballozott a mérkőzés első negyedórájában. Az első veszélyesebb lehetőséget a 9. percben lehetett feljegyezni, amikor Katona éles szögből nagy erővel lőtte kapura a labdát, de Dzhenetov a léc fölé tudta tornászi a játékszert. A játékrész közepétől egyre inkább az azeriek is ki tudtak szabadulni saját kapujuk elől, és megpróbáltak pár lehetőséget kialakítani, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így ezek nem okoztak gondot Tóthnak. A félidő második felében nem alakult ki veszélyes helyzet, mindkét csapat rendkívül pontatlanul játszott, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak a szünetre a felek.

A második játékrész első perceiben mindkét csapat előtt adódott 1-1 nagy lehetőség a gólszerzésre. Először a Fehérvár kapuja forgott veszélyben a 49. percben, amikor Vujnovic visszafejelt labdáját Abdullazade tudta kapura bólintani, de Tóth bravúrral hárítani tudott. Az 51. minutumban aztán 19 méterre a kaputól a hazaiak végezhettek el szabadrúgást, Christensen tekerésénél azonban a felső léc megmentette az azerieket. Az 58. percben ismét Christensen veszélyeztetett, akinek a 20 méterről leadott lövése kevéssel Dzhenetov kapuja mellett zúgott el. A következő helyzetre a 76. percig kellett várni, amikor Muradov fejese kevéssel a fehérvári kapu felett szállt el. Nem sokkal később Christensen próbálta meg 20 méterről bevenni a kaput, Dzhenetov azonban szögletre tudta ütni a labdát. A véghajrában mindkét fél előtt megvolt a lehetőség, hogy megnyerjék a mérkőzést, de gól nem született a Sóstói Stadionban, így 2:1-es összesítéssel bejutott a következő körbe a Fehérvár.

Fehérvár FC – Sumqayit (azeri) 0-0 (0-0) Össz.: 2-1
Helyszín:
Sóstói Stadion Vezette: K. Karlsson
Gólszerzők:
ill.-
Sárga lapok: Bedi (54.), Melnyik (63.) ill. Radovic (45+1.), Vujnovic (87.)
Kiállítás:ill.-

Fehérvár FC: Tóth – Schön, Serafimov, Huszti (Larsen 68.), Melnyk – Csongvai – Stefanelli (Pető 46.), Bedi, Christensen (Ominger 82.), Katona (Kovács M. 58.) – Kovács P. (Gradisar 46.) Vezetőedző: Pető Tamás

Sumqayit: Dzhenetov – Muradov, Mustafayev (Mossi 90+2.), Badalov, Radovic – Rezabala (Changirov 90+2.), Fernando Medeiros, Abdullazade, Kehat – Vujnovic, Sadykhov Vezetőedző: Samir Abbasov