Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: rutinos szélsővel erősített az újonc – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az újonc Nyíregyháza-Spartacus bejelentette a brazil balhátvéd érkezését…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Nyíregyháza-Spartacus hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződtette a Kecskemét brazil védőjét, Matheus Leonit.

A 32 éves balbekk hazájában éveken át alacsonyabb osztályú együttesekben futballozott, majd Európában a svájci Neuchatel Xamax, valamint a bolgár és Beroe és Arda Kardzhali játékosa volt, mielőtt 2021 januárjában az NB I-be igazolt volna. Leoni első magyarországi csapata a Kisvárda volt, ahol másfél év alatt bajnoki ezüstérmes csapat tagja lehetett. Az olasz útlevéllel is rendelkező Leoni tavaly nyáron szerződött a KTE-hez, az elmúlt szezonban 27 tétmérkőzésen lépett pályára.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Nyíregyházán folytathatom pályafutásomat. Nyomon követtem a csapat játékát, tavaly pedig találkoztunk is a Magyar Kupában, akkor még ellenfélként érkeztem. Agresszív, kemény játékot játszik a csapat, tetszik az a szakmai felfogás, mely a klubnál van, és igyekszem mindenben segíteni a Spartacust” – mondta az új érkező.

A magyarul is beszélő védővel 1+1 éves szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus.

“Leo személyében terveink szerint sikerült megerősíteni a bal oldali szárnyvédő pozíciót. Fontos volt, hogy ott is meglegyen a kellő versenyhelyzet. A tavalyi szezonban egy játékosunk volt erre a pozícióra, ezért ide mindenképp szerettünk volna hozni labdarúgót. Matheus Leoni évek óta Magyarországon játszik, kellő tapasztalattal rendelkező, képzett labdarúgó, aki mind védekezésben mind támadásban a csapat hasznára lehet” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.