Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: bejelentette új kapusa érkezését a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Villarreal kapusát, Filip Jörgensent.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Igaznak bizonyultak korábbi beszámolóink, mely szerint a Chelsea gárdája a Villarreal kapusával, Filip Jörgensennel erősítené meg a keretét. A londoni klub ugyanis hivatalos oldalán bejelentette a dán kapus érkezését, akiért a transfermarkt adatai szerint 24,5 millió eurót fizettek. A források alapján a Chelsea első számú kapusként fog számolni a friss érkezővel, hiába van ott még a keretben Robert Sánchez, Djordje Petrovic vagy épp Kepa Arrizabalaga.

Filip Jörgensen 2023 januárjában került fel a Villarreal felnőttei közé, melynek utánpótlási rendszerébe még 2015-ben került be. A klub színeiben az elmúlt másfél évben 44 alkalommal lépett pályára, ezekből a meccsekből pedig hetet tudott lehozni kapott gól nélkül. Új állomáshelyén 2031 nyaráig szóló szerződést írt alá.

A 22 éves kapus összességében a Chelsea hetedik nyári szerzeménye, Kiernan Dewsbury-Hall, Omari Kellyman, Renato Veiga, Caleb Wiley, Marc Guiu és Tosin Adarabioyo után.