Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Borussia Dortmund leigazolta a Brighton & Hove Albion húzóemberét – HIVATALOS

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolta a Brighton & Hove Albion húzóemberét. 

 (Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A Borussia Dortmund megerősítette, hogy szerződtette a Brighton & Hove Albion középpályását, Pascal Grosst. A 33 éves játékos kétéves szerződést írt alá Dortmundban, és egybehangzó hírek szerint 7 millió eurót fizettek érte az angol klubnak úgy, hogy egy év volt hátra a brightoni szerződéséből. A középpályás csütörtökön már új csapatával utazik a svájci felkészülési edzőtáborba.

“Nagyon várom már a BVB-nél játsszak”

– mondta Gross a német klub hivatalos oldalának.

“Számomra ez a lépés egyszerűen óriási dolog, mert kisfiú korom óta Dortmund-szurkoló vagyok. Igyekszem majd a stílusommal meghálálni a klub bizalmát, és már alig várom, hogy a BVB szurkolói előtt játszhassak a Signal Iduna Parkban az új csapattársaimmal, és mindenkivel együtt dolgozhassak azon, hogy elérjük a nagy céljainkat.”

Gross 2017-ben az FC Ingolstadt 04-től érkezett a Brightonhoz 3 millió euró, miután a Sirályok feljutottak a Premier League-be. A német középpályás 2023 áprilisában írt alá szerződéshosszabbítást a Sirályokkal, és a Premier League klubbal folytatott tárgyalásokkal azt remélték, hogy meggyőzik a német válogatott játékost, hogy maradjon a klubnál és dolgozzon az új vezetőedző, Fabian Hurzeler alatt.

Gross a Brighton egyik legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb játékosává nőtte ki magát a klubnál eltöltött hét éve alatt. Gross 261 mérkőzésen 32 gólt szerzett és 52 asszisztot adott, miközben többféle szerepkörben is bevethető volt, többek között jobbhátvédként, balhátvédként, mindkét szélen és a középpályán is.

Formája révén 2023 szeptemberében először hívták be a német válogatottba. Gross azóta nyolcszor lépett pályára hazája színeiben, köztük a nyári Európa-bajnokságon a kispadról.