Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A csapat korábbi edzőjét követi a Ferencváros játékosa – sajtóhír

Hazai és nemzetközi sajtóbeszámolók szerint eldőlt, hogy melyik csapatban folytatja pályafutását a Ferencváros brazil légiósa…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Magyar Nemzet információi szerint a Ferencváros támadója, Marquinhos szerdán elköszönt a zöld-fehérektől és elutazott Moszkvába, hogy a Dejan Sztankovics vezette Szpartak Moszkvához igazoljon.

A 24 éves brazil balszélső a zöld-fehérek előtt Európában a bolgár Botev Plovdivot erősítette, azt megelőzően hazájában az Atlético Mineiro és a Chapecoense futballistája volt. Marquinhos bő két éve erősíti a Ferencvárost, ez idő alatt minden sorozatot figyelembe véve 96 mérkőzésen 13 találatot és 25 előkészítést regisztrált a csapat színeiben. A brazil légiós az előző NB I-es idényt öt góllal és tíz assziszttal fejezte be, a legutóbbi magyar bajnoki kiírásban 27 találkozón hét találat és nyolc gólpassz fűződött a nevéhez.

A lap információi szerint a Szpartak 5 millió eurós átigazolási díjat fog fizetni a játékosért a Ferencvárosnak.

“Az életben vannak nehéz döntések, nagyon ritka eset a mai futballban, hogy valaki a teljes pályafutását ugyanannál a csapatnál tölti. Csak akkor távozom, ha azzal a klub is jól jár. Meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő, de a Fradinak mindig helye lesz a szívemben” – nyilatkozta a napokban Marquinhos.

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor már korábban kijelentette, hogy a brazil légiós valószínűleg a nyári átigazolási időszakban el fogja hagyni az együttest.