Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: a Fehérvár edzője a sérüléseken és a rövid kereten kesergett

A Fehérvár egy gól nélküli döntetlennel kiharcolta a továbbjutást a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában azeri ellenfelével szemben…

(Photo by Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images)

A Fehérvár vezetőedzője, Pető Tamás csapata Sumqayit elleni továbbjutását követően a játékkal összességében elégedett volt, viszont nem tudta leplezni csalódottságát amiatt, hogy az együttest sérüléshullám sújtja:

“Gradisarnak például ma nem szabadott volna pályára lépnie, a sérülését kockázattuk ezzel. Nincs sok játékosunk, de vannak olyan játékosaink, akik több poszton is tudnak játszani, például Melnyik vagy Christensen. Próbáljuk a lehető legjobb összeállítást megtalálni minden mérkőzésre, azonban remélem, lesznek még érkezők a nyáron.”

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindössze két napunk volt rá felkészülni, ez játszott is a játékosaimon, fáradtak voltak, sok hibával játszottunk – de ahogy korábban is mondtam, az ellenfelünk egy jó csapat volt. Nagy siker a továbbjutás, hiszen egy alakuló, fiatal csapatunk van. Az előző meccshez képest változtattunk a taktikánkon, az első félidőben szerintem megleptük az azerieket azzal, hogy felléptünk rájuk és feljebb toltuk a védekezésünket. Az elején többé-kevésbé bevált az, amit elképzeltünk, azonban a hibák következtében később egyre hátrébb szorultunk. A második félidőben stabilizáltuk a játékunkat, lett volna lehetőségünk kontrázni is, ám a hibák miatt ezekkel nem tudtunk élni. A végén egy szerencsétlen sérülés beárnyékolta a meccset, így csak a továbbjutásnak tudok örülni” – idézte Pető szavait a Rangadó.

A csapat fiatal játékosa, Ominger Gergő súlyos sérülést szenvedett a mérkőzésen: “Nagy valószínűség szerint keresztszalag-szakadást szenvedett. Nagyon sajnálom Gergőt, nagyon tehetséges játékosnak tartom. Az így is vékony keretünk egyre fogy, és így készülünk a szombati Diósgyőr elleni mérkőzésre. Van még mit javítani a játékunkon, azonban az nem normális, hogy két-három naponta kell felkészülnünk egy meccsre. Ha nekünk is lenne negyven futballistánk, mint más csapatnak, akkor nem lenne gond” – jegyezte meg a szakember.

A Fehérvár a Kl-selejtező harmadik körében a ciprusi Omonia Nicosia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze, az első mérkőzést odahaza az Omonia nyerte 3-1-re, a visszavágóra csütörtökön este kerül sor.