Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: szövetségi kapitány lett Erik ten Hag segítője! – hivatalos

A “vörös ördögök” valamint a Jamaicai Labdarúgó-szövetség (JFF) hivatalos közleményben tudatták, hogy Steve McClaren azonnali hatállyal távozik Manchesterből, és átveszi a jamaicai válogatott irányítását.

 (Photo By David Fitzgerald/Sportsfile via Getty Images)

 

A 63 esztendős angol szakember az elmúlt két évet Erik ten Hag menedzser segítőjeként töltötte, ám a legvérmesebb United szurkolóknak feltűnhetett, hogy nem utazott el a csapat amerikai túrájára. A korábbi ‘hivatalos’ verzió szerint McClaren csípőjét műtötték, ezért illetve a csapat Európa-bajnokságról valamint a Copa Americáról visszatérő játékosai miatt marad a Manchesterben.

Szerda este azonban váratlanul bejelentés született arról, hogy a továbbiakban, július 31-ei kezdéssel McClaren a jamaicai válogatott szövetségi kapitánya, ám az MU közleményéből kiderül, hogy addig a klubnál marad, amíg ten Hag csapata vissza nem tér a jövő héten az amerikai túráról – Addig valóban segítve a fentebb említett visszatérők felkészülését.

A Manchester United együttesénél már a legendás Sir Alex Ferguson alatt is segítőként dolgozó (1999 – 2001 között – a szerk.) McClaren a Copa America után menesztett izlandi Heimir Hallgrímsson helyét veszi át a jamaicai válogatottnál, megbízása a 2026-os világbajnokságig szól.