Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba szerződhet a magyar válogatott hátvéd – sajtóhír

Hazai sajtóértesülések szerint az olasz másodosztály középcsapata szerződtetni az Azerbajdzsánban légióskodó magyar védőt…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Nemzeti Sport értesülései szerint az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Reggiana ajánlatot tett az azeri Nyeftcsi Baku egyszeres magyar válogatott védőjéért, Tamás Márkért.

A 30 esztendős középhátvéd az elmúlt idényben 24 mérkőzésen két gólpasszt adott, és a közelmúltbeli felkészülési mérkőzések alkalmával a csapat új edzője, Roman Grigorcsuk is számol vele, így élő szerződése miatt még egy évig maradhatna a klubnál. Tamás korábban a Sepsi OSK-t erősítette, azelőtt pedig két idényt húzott le a lengyel első osztályú Slask Wroclaw alkalmazásban, ahol 46 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett, valamint egy Ekl-selejtező mérkőzésen szintén eredményes volt.

Tamás a Videotonban nevelkedett, a felnőttek közt azonban nem lépett pályára a fehérváriak színeiben, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr együttesében játszott magyar bajnokikon. Emellett 2021-ben egy alkalommal a magyar válogatott nemzeti mezében is pályára léphetett.

A Reggiana a Serie B előző szezonjában a középmezőnyben végzett, a 11. helyen egyenlő távolságban végzett a rájátszástól és a bennmaradásért zajló osztályozótól. A nyári szünetben a csapat edzőt váltott, a Serie A-s Monzához távozó Alessandro Nestától William Viali vette át az irányítást, az együttes azonban hátvédposzton erősítést keres.