Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: a spanyolok és az amerikaiak százszázalékosak, a brazilok majdnem kiestek – KÖRKÉP

Befejeződtek a csoportkör küzdelmei a Párizsban zajló olimpiai játékok női labdarúgó-tornáján…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A házigazda Franciaország két egygólos győzelem közt egy egygólos vereséget szenvedett, de Hervé Renard együttese hat pontjával így is csoportelsőként jutott tovább. Kanada a torna első meccsét megelőzően drónokkal kémkedett ellenfele edzésén, ezért a FIFA hatpontos levonással sújtotta a csapatot, melynek a szövetségi kapitányát és stábtagjait is eltiltották. Ennek ellenére a juharlevelesek mindhárom meccsüket megnyerték és három ponttal a csoport második helyén továbbjutottak. A címvédő a közjáték és a súlyos büntetés ellenére is remek formában játszott, és a végső győzelemre is esélyes lehet a továbbiakban. Kolumbia ugyancsak három ponttal harcolta ki a továbbjutást a mezőny legjobb csoportharmadikjaként, míg Új-Zéland pont nélkül zárta a küzdelmeket.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

Az Egyesült Államok százszázalékos teljesítménnyel végzett a B csoport élén, miután Emma Hayes csapata két fölényes győzelem után a harmadik helyen végző Ausztráliánál is jobbnak bizonyult egy góllal. A csoport második helyén Németország hat ponttal végzett, a csapat nyolc góljából hármat Lea Schüller vállalt magára, aki két találkozón is eredményes tudott lenni. Ausztrália a három pontja mellett -3-as gólkülönbséget jegyzett a végelszámolásnál, így a legrosszabb harmadikként lemaradt a nyolc közé jutásról. A szerényebb játékerőt képviselő Zambia bár mindhárom mérkőzését elvesztette, becsülettel helytállt a tornán. Különösen emlékezetesre sikeredett az afrikaiak ausztrálok elleni összecsapása, melyen már 5-2-re is vezettek, ám végül 6-5-ös vereséget szenvedtek. Barbra Banda a három mérkőzésen összesen négy gólt szerzett.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A C csoportot Spanyolország százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg, miután két egygólos győzelem után az utolsó fordulóban izgalmas csatában 2-0-ra diadalmaskodott a vereséggel kieső Brazília ellen. A világbajnokaira építő hispánok soraiból az első mérkőzésen Aitana Bonmati és Mariona Caldentey volt eredményes, míg Alexia Putellas egy gyönyörű szabadrúgásgóllal talált be a második találkozón. A csoport második helyén meglepetésre Japán végzett, amely egy bombagóllal lepte meg a brazilokat, a hosszabbításban megfordítva az egymás elleni mérkőzést. A Selecao három ponttal csak a harmadik helyen végzett, de a két legjobb harmadik helyezett egyikeként továbbjutott. Az utolsó fordulóban a spanyolok elleni vereség alkalmával a búcsúzó legendát, Martát kiállították, aki így a negyeddöntőben nem léphet pályára. Az utolsó helyen Nigéria háromból három vereséggel búcsúzott.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A negyeddöntők programja

Szombat, 15:00 Egyesült Államok – Japán
Szombat, 17:00 Spanyolország – Kolumbia
Szombat, 19:00 Kanada – Németország
Szombat, 21:00 Franciaország – Brazília